Menu
Home » Informatie elektrische sigaret

Wat is een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret bestaat uit diverse onderdelen namelijk: een reservoir(clearomizer), verwarmingselement(atomizer),batterij en verdampingsvloeistof(e-liquid). Bij het in gebruik nemen van de e-sigaret vult men eerst de clearomizer  waarin zich de atomizer bevind met e-liquid. Wanneer je bij de elektrische sigaret de batterij inschakelt wordt de atomizer verwarmt waardoor de e-liquid gaat verdampen, deze damp kan men inhaleren net zoals bij een gewone sigaret. Je kunt dus stellen dat elektrisch roken niet de juiste benaming is daar er geen verbranding plaatsvindt  maar verdamping. Om het u makkelijk te maken hebben wij in ons assortiment kant en klare startersets. Deze zijn al voor u samengesteld en alle onderdelen zijn los na te bestellen. De e-liquids kunt u verkrijgen in diverse smaken en nicotinegehaltes  van hoog tot nicotinevrij. Veel mensen die overgestapt zijn van het traditionele roken naar elektrisch roken ervaren het als een enorme verrijking. Hieronder  nog  een opsomming van alle voordelen van een elektrische sigaret ten opzichte van het traditionele roken:

Voordelen elektrische sigaret

 • De elektrische sigaret is vele malen gezonder als traditioneel roken, geen teer,koolmonoxide en vele andere schadelijke stoffen.(zie elektronisch roken en gezondheid)
 • Elektrisch roken is tot wel 80% goedkoper als traditioneel roken.(zie wat kost elektrisch roken)
 • Elektrisch roken wordt in de meeste café‘s, restaurants en andere openbare gelegenheden geaccepteerd.
 • Geen rookluchtjes meer in je kleren, woonkamer, auto,geen vieze asbakken meer.
 • Uw omgeving rookt niet mee daar dampen nagenoeg geurloos is.
 • Veiliger daar er geen brandgevaar is.

Elektrisch roken en gezondheid.

Elektrisch roken is een vele malen gezonder alternatief dan het traditionele roken, uiteraard is niet roken nog altijd het meest gezond. Bij elektrisch roken komt door verdamping en inhalering damp via je luchtwegen in je bloedbaan terecht. Deze vloeistof bestaat uit propyleenglycol(PG) , plantaardige glycerine(VG), aromastoffen en eventueel nicotine. Buiten nicotine wat een giftige stof is zijn de andere stoffen bij normaal gebruik en verhitting nagenoeg onschadelijk. Nicotine is met name slecht voor hart en bloedvaten, daarom raden wij ook aan om langzaam het nicotinegehalte af te bouwen om uiteindelijk nicotinevrij te dampen. Van de overige stoffen is bekent dat bij mensen die daar bevattelijk voor zijn er mogelijk wat lichte irritatie van de huid of luchtwegen kan ontstaan wat te wijten kan zijn aan een allergie voor deze stoffen. Dit betekent echter niet dat deze schadelijk zijn voor je gezondheid, je zou het kunnen vergelijken met mensen die allergisch zijn voor noten en hier soms allergische reacties van krijgen, wat niet betekent dat noten slecht zijn voor je gezondheid. Bij het traditionele roken is echter bewezen dat tabaksrook meer dan 4000 chemische stoffen bevat, waarvan er zeker 40 kankerverwekkend zijn. De meeste mensen die zijn overgestapt naar de elektrische sigaret ervaren nagenoeg allemaal dezelfde voordelen, je krijgt meer lucht, minder hoesten, minder slijmvorming, je fitheid neemt toe en je smaak en reuk organen zullen weer beter gaan functioneren. Op het internet zijn tal van forums te vinden waar u informatie en onderzoeksrapporten kunt vinden over elektrisch roken annex traditioneel roken.

Uitleg over E-liquids

Algemeen
Dampvloeistoffen(E –Liquids) worden in de elektrische sigaret gebruikt om damp te produceren. Deze vloeistoffen bestaan hoofdzakelijk uit, propyleenglycol(PG)plantaardige glycerine(VG), aromastoffen en eventueel nicotine. De E-liquids zijn in verschillende soorten smaken te verkrijgen zoals diverse tabak, fruit en overige smaken.

Veiligheid:
Vloeibare oplossingen bestaan uit aroma’s en/of nicotine opgelost in propyleenglycol / glycerine, Gewoonlijk aangeduid als PG en VG. Beide substanties komen ook veel voor in bepaalde levensmiddelen. Sinds er twijfels zijn gerezen door diverse tegenstanders met betrekking tot de veiligheid van het inademen van deze stoffen, is er aangetoond/gewezen op het gebruik van deze substanties/stoffen door voorstanders dat PG ook reeds is gebruikt bij astma inhalers  / vernevelaars en dat al sinds de jaren 50 zonder ernstige bijwerkingen. Bij de Amerikaanse  Food and Drug Administration (FDA) staat propyleenglycol bekend als zijnde veilige stof (GRAS) En voldoet het aan de eisen van de aanvaardbare verbindingen onder artikel 21 van de “Code of Federal Regulations”.. Op de website http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina  vindt u zeer betrouwbare informatie over deze stoffen. Gebruik E-liquids echter niet wanneer u allergisch bent voor één of meer van deze ingrediënten. Bewaar E-liquids altijd op een veilige plaats en buiten het bereik van kinderen en dieren. Deze vloeistoffen zijn uitsluitend bedoeld als dampvloeistof voor de elektrische sigaret, waarschuw bij orale inname direct een arts! E-liquids zijn uitsluitend bedoeld voor rokers vanaf 18 jaar en zijn niet bestemd voor niet-rokers, kinderen, dieren, vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven. E-liquids zijn tevens niet bestemd voor personen die aan een hartkwaal, hyperventilatie, hoge bloeddruk, diabetes lijden of gebruik maken van medicijnen tegen depressies en/of astma. E-liquids zijn alleen bedoelt om te E-roken en dient niet te worden gebruikt voor andere doeleinden. Was uw handen altijd nadat u gemorst heeft met  E-liquid. E-sigaretten en E-liquid zijn geen producten om te stoppen met roken echter kunnen u hier wel bij helpen. Bewaar E-liquids altijd op een droge en koele plaats. E-liquids hebben een beperkte houdbaarheid maar zijn ten minste houdbaar tot 2 jaar na de datum vermeldt op de verpakking. Voor diegene die de stof PG niet kunnen verdragen of hier allergisch voor zijn hebben wij ook E-liquids in ons assortiment zonder PG.

Go-Vapour E-liquids
De E-liquids van Go-Vapour zijn gefabriceerd in Duitsland en zijn van hoge kwaliteit met een zeer intensieve smaakbeleving. Bij de fabricage wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke smaakstoffen. Onze E-liquids voldoen aan alle Europese wetten en veiligheidsnormeringen. Daarnaast worden onze E-liquids gecontroleerd en gekeurd door “Eurofins” een van de meest vooraanstaande laboratoria in Europa. De verpakkingen zijn voorzien van een kinderveiligheid sluiting en duidelijke etikettering.

Nog enkele tips:
-Zorg bij het vullen dat u nooit boven het maximale maatstreepje uitkomt. Dit voorkomt dat u vloeistof in de mond krijgt.

-E-liquids kunt u mengen naar smaak en/of nicotinegehalte, zo kunt u uw eigen favoriete E-liquid samenstellen.

Welke elektrische sigaret moet ik kopen?

Welke elektrische sigaret u moet kopen heeft natuurlijk sterk te maken met uw persoonlijke voorkeur. Go-Vapour heeft met het samenstellen van haar assortiment rekening gehouden met de verschillende soorten dampers. Zo hebben wij beginnersets, maar is er ook  rekening gehouden met de meer ervaren damper, zodat er voor ieder wat wils is. Om de juiste keuze te maken klikt u op het artikel waar uw belangstelling naar uit gaat. Hieronder kunt u bij de productinformatie lezen wat de kenmerken en mogelijkheden zijn van het desbetreffende product. Mocht u het na het lezen van de informatie nog steeds moeilijk vinden om de juiste keuze te maken dan kunt u altijd per mail of telefonisch contact met ons opnemen. Wij helpen u graag met al uw vragen. Wat ook nog tot de mogelijkheden behoort is dat u zelf uw elektrische sigaret samenstelt. De meeste batterijen uit ons assortiment zijn prima te koppelen met diverse soorten clearomizers, hetzij rechtstreeks of met een verbindingsstukje( cone).

Wat kost elektrisch roken?

Wat elektrisch roken kost is natuurlijk afhankelijk van uw dampgedrag en het soort e-sigaret  wat u gebruikt. Echter kan in sommige gevallen de besparing  oplopen tot wel 80%. In deze “ besparingscalculator” kunt u bij benadering zien wat u bespaart ten opzichte van het traditionele roken.

Go-Vapour lid van webwinkelkeur

Go-Vapour is lid van de stichting webwinkelkeur. Webwinkelkeur is een onafhankelijke organisatie die zorg draagt dat de consument veilig kan kopen bij de aangesloten leden. Tevens kunt u als klant zien wat andere klanten van ons bedrijf vinden, door de klantenbeoordelingen te lezen.

Welke voordelen biedt het webwinkelkeurmerk voor de consument?

Webwinkels met het webwinkelkeurmerk bieden de volgende voordelen:

 • De webwinkel is gecontroleerd op identiteit.
 • De webwinkel is getoetst en voldoet aan de eisen van de Nederlandse wetgeving.
 • De webwinkel heeft meerdere manieren om contact mee op te nemen
 • Klantenbeoordelingen worden onafhankelijk geplaatst.
 • Webwinkel beschikt over algemene voorwaarden en een privacybeleid en deze zijn duidelijk zichtbaar vermeld.
 • U kunt bij winkelwebkeur terecht voor geschillenbemiddeling.
 • U kunt terecht bij geschilonline.nl voor een bindende uitspraak.

Wat is het voordeel van het webwinkelkeur klantenbeoordelingssysteem?

Als klant wilt u er zeker van zijn als u een aankoop doet of een bedrijf voldoet aan uw eisenpakket. Je kunt ondanks alle beloften die een bedrijf doet er nooit vanuit gaan of dit in werkelijkheid ook wordt nageleefd. Met het webwinkelkeur klantenbeoordelingssysteem heeft u veel meer houvast, omdat dit de ervaringen weergeeft van klanten die al een aankoop hebben gedaan bij dit bedrijf.

Hierbij gaat het om de volgende beoordelingsitems:

 • De levertijd
 • Klantvriendelijkheid
 • De prijs-kwaliteitsverhouding
 • De garantie en nazorg

Bij deze beoordeling kan de klant per item door middel van sterren aangeven wat hij van onze dienstverlening vond. Al deze beoordelingen geven zo een gemiddeld beoordelingscijfer. Tevens is er ook nog een kolom beschikbaar om aanvullend commentaar te leveren. Door deze onafhankelijke beoordelingen heeft u als klant dus een goede indruk hoe wij ons werk doen en biedt het u een bepaalde zekerheid over uw aankoop.