Menu
Home » E-liquid

E-liquid

e-liquid

E-liquid, vloeistof voor de E-sigaret

E-liquid is de vulvloeistof voor uw e-sigaret. In de clearomizer (vultankje), welke gevuld kan worden met E-liquid zit een verdamper welke door de batterij van de elektrische sigaret in te schakelen, zal worden verhit. Door de verhitting zal de E-liquid worden omgezet in damp. Deze damp kan vervolgens worden geïnhaleerd.

Wat is de samenstelling van E-liquid?

E-liquid is voornamelijk samengesteld uit 3 tot 4 ingrediënten, namelijk:

 • PG (propyleenglycol): dit bestanddeel heeft als functie om aroma’s en nicotine te binden en om damp te produceren. PG zorgt ook voor het kenmerkende gevoel op je longen. Propyleenglycol komt voor in diverse levensmiddelen zoals frisdrank, saladedressings en cakemix en is goedgekeurd door de wereld gezondheidsorganisatie voor consumptief gebruik.
 • VG (vegetable glycerine): dit bestanddeel van de E-liquid wordt gewonnen uit plantaardige oliën en is iets dikker van samenstelling dan PG. VG is in meerdere mate verantwoordelijk voor een goede dampontwikkeling en is licht zoetig van smaak.
 • Aroma’s: dit zijn de stoffen die de smaak geven aan de E-liquid.
 • Nicotine: deze stof kan voorkomen in de E-liquid maar het is ook mogelijk om deze te gebruiken zonder nicotine. Deze stof is verslavend en slecht voor hart en bloedvaten.

e-liquid

De verhouding tussen PG en VG.

Hoewel smaken verschillen, hebben we bij Go-Vapour via klantenpanels laten testen wat de meest ideale verhouding is voor onze E-liquids. Zo zijn wij tot een samenstelling gekomen die door onze klanten zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast hebben wij binnen ons assortiment een lijn met uitsluitend VG Liquid, deze E-liquids zijn speciaal bedoeld voor mensen die allergisch of een intolerantie hebben voor de stof PG maar zijn ook bedoeld voor dampers die houden van een zogenaamde zachtere “throut hit” (het gevoel in je keel bij het inhaleren van de damp). Daarnaast hebben wij ook als enige in Nederland een 100% biologische VG e-liquid lijn in ons assortiment welke uitsluitend smaakstoffen bevat geproduceerd uit biologische producten.

Zit er kwaliteitsverschil tussen de verschillende merken?

Bij een goede E-liquid is het belangrijk dat bij het productieproces de ingrediënten goed worden gemengd en dat deze zuiver en puur zijn. Helaas worden er op de markt ook merken verkocht die zijn geproduceerd in landen waar de veiligheidseisen en de regelwetgeving van een minder niveau zijn. Go-Vapour laat zijn E-liquids fabriceren in Duitsland binnen de regels van de strenge Duitse wetgeving. Onze E-liquids zijn daarnaast gekeurd door ‘Eurofins’, één van de meest vooraanstaande laboratoria in Europa.

Steepen van E-liquid

In sommige gevallen kan het nodig zijn om uw e-liquid te steepen, dit houdt feitelijk in dat u de e-liquid voordat u deze gebruikt laat luchten voor enkele dagen op een donkere plaats, door het dopje van het flesje te draaien. Na het productieproces hebben de vloeistoffen en de aroma’s tijd nodig om te rijpen, de rijpingstijd kan per smaak verschillen. Tijdens het steepen hebben de smaakstoffen dus de kans om zich beter te ontwikkelen wat de smaak zeer ten goede komt. Heeft u dus een e-liquid waar de smaak nog niet is wat u ervan verwacht, probeer deze dan ook eens te steepen. Daarnaast is het belangrijk om het flesje regelmatig te schudden.

Kwaliteitscriteria Go-Vapour e-liquids

 • Voldoen aan alle Europese veiligheidseisen
 • uitsluitend gebruik van natuurlijke aroma’s
 • Eurofins gekeurd
 • Tuv Nord gekeurd
 • Celbiologisch getest door Dartsch Scientific
 • 100% food grade quality gecertificeerd
 • R.O.S.H gecertificeerd

Nicotinegehaltes van Go-Vapour E-liquids

De E-liquids van Go-Vapour  zijn verkrijgbaar in meerdere nicotinegehaltes. In onderstaand schema ziet u de verschillende sterktes en tevens hoe deze zich verhouden ten opzichte van traditionele sigaretten.

 • High:                     19 mg, dit komt overeen met zware shag en sigaretten;
 • Medium:            12 mg, dit komt overeen met normale shag en sigaretten;
 • Low:                     6 mg, dit komt overeen met light sigaretten;
 • Zero:                    0 mg, dit is nicotinevrij.

Zoals in bovenstaand schema te zien hebben wij 4 nicotinesterktes. Deze zijn onderling met elkaar te mengen zodat iedere gewenste sterkte tussen de 0 en 19 mg te verkrijgen is. Op deze manier is het dus ook mogelijk voor diegene die dat wil heel langzaam het nicotinegehalte te verminderen en mogelijk zelfs nicotinevrij te gaan dampen.

Go-Vapour E-liquids en de smaken

Bij Go-Vapour verkopen wij meerdere smaken. Alle smaken die wij in ons assortiment voeren zijn puur te dampen, maar kunnen ook met elkaar worden gecombineerd zodat u altijd uw favoriete smaak kunt dampen.

onze-e-sigaretten

Wat u nog meer over E-liquid moet weten

In bepaalde gevallen kan het zijn dat u bij het dampen een wat droge mond kunt ervaren. Dit komt omdat het bestandsdeel PG een licht vocht onttrekkende werking heeft. Door simpelweg meer water te drinken is dit eenvoudig op te lossen. Daarnaast is bekend dat een heel klein percentage een allergische reactie kan ervaren door het gebruik van PG. Ondanks deze mogelijke bijwerkingen heeft het overgrote deel E-rokers nergens last van en genieten zij dagelijks zonder problemen van hun E-sigaret.

Go-Vapour VG E-Liquid

Voor die groep dampers die liever PG vrij willen dampen hebben wij in ons assortiment een lijn welke uitsluitend bestaat uit VG. Deze vegetarische glycerine is bereidt uit 100% plantaardige oliën en is zuiver biologisch van samenstelling en door een uitgekiend productieproces dunner als de meeste VG e-liquids waardoor ze in iedere clearomizer te gebruiken zijn. Daarnaast hebben wij in ons assortiment ook een lijn VG e-liquids welke 100% biologisch van samenstelling zijn, wat inhoud dat de smaakstoffen gewonnen worden uit louter biologische producten.

Betaalmogelijkheden bij Go-Vapour
Wilt u producten bestellen? U kunt een bestelling veilig betalen op drie verschillende manieren:

 • Via iDEAL met Nederlandse banken
 • Via Paypal met een creditcard
 • Via MisterCash / Bancontact

ideal      paypal     mistercash